Elismert SZAKKÉPZÉS indul

Elismert SZAKKÉPZÉS indul - kuvasz specializációval, hungarikum kutyafajták tartói és tenyésztői, illetve szakbírálatokat végzők alapismereti stúdiumaiból.


Felvételi díja: 5000.-/fő (előre átutalással a regisztráció megküldésével egyidőben)
Helyszíne: online, ZoomUsEbből a dokumentumból idézünk:

képzés formája: felnőttképzés, belső, szakirányú képzés
a képzés időtartama: 2x1 év; 1 év tenyésztői alapképzés és +1 év tenyésztői Plusz, azaz bírói képzés. (2x4 hónap elméleti és plusz min. 2 hónap gyakorlati működést kell igazolni/naptári év.)
bemeneti kompetencia: általános iskolai végzettség, és a képzésben résztvevő írásos szándéknyilatkozata.
előzetes tudásfelmérés: teszt 30 perc (fajtaismeret, természetismeret), szóbeli beszélgetés 20 perc (magyar kultúra és hungarikum kutyafajták – kuvasz, a kuvasz története, a tenyésztés kezdete és a fajta használati módjai)
korábban szerzett tudás elfogadása: Minden egyéb szakmailag releváns államilag, vagy az EU-ban elismert végzettség elismerhető annak szakmai tartalmának mértékéig.
képzés célja: A kutyatenyésztéshez, kiemelten a kuvasz szakmailag képzett tenyésztői réteg kialakítása. Illetve a kutyatenyésztéséhez alapfontos bírói testület kiképzése.
célkompetencia: A fajtatenyésztéssel foglalkozóktól elvárás az Agrárminisztérium és a NÉBIH által alkotott jogszabályok és végrehajtó rendelkezések, illetve a HKE szakmai dokumentumaiban foglaltak szellemében, a fajta életének és tenyésztésének a megszervezése. Az ebben való szakmai tudatosság, értesültség és döntésképesség kialakítása. A minőségi tenyésztés előfeltétele a szakmai képzés, amely most ezzel a programmal valósul meg elsőként.
képzés jelentősége: A hungarikum kutyafajta. Megőrzése szociális, kulturális és genetikai szempontból is prioritás, viszont eddig az alapvető képzés sem volt elérhető. A tenyésztők nem jutottak szakanyaghoz és minősített képzéshez. A HKE arra vállalkozik, hogy megteremtse a szakmai képzést és továbbképzést is az érdekeltek részére.


Aki a képzésre jelentkezik egy ún. pályaalkalmassági teszten kell végigmennie. A felmérés célja, hogy a jelentkező és a Hunnia Kuvasz Egyesület is láthassa, hogy az illető megfelelő szellemi, pszichológiai érettséggel bír, ahhoz, hogy kiemelt szakemberként a kuvasz kutyafajta tartása, tenyésztése és életének megszervezése bármely platformján helyt tudjon állni a megszerzett ismeretek és gyakorlat birtokában. A felmérést elismert szakértőink végzik, speciális, célorientált szakanyagok felhasználásával.


A képzés díjszabása

  • Felvételi vizsga és alkalmasság: 5000.-/fő/alkalom
  • Képzési költség 1. tanulmányi év: 170.000.- (HKE tagsággal); 210.000.- (HKE tagság nélkül)

Vizsgadíj/szemeszter + vizsgaszabályok: ld. oktatási tervezet
A Vizsgák januárban és májusban lesznek.

 

  • képzési költség 2. tanulmányi év: 210.000.- (HKE tagsággal); 270.000.- (HKE tagság nélkül)

Képzési költség, részletfizetési lehetőség (előre kérelmezett formában): 60-20-20%-os részletekben az Oktatási Szabályzatban foglaltak szerint történhet. A képzési költség pályázatokhoz, stb. elszámolható.


A képzés a következő esetekben nem érhető el (idézet a Szabályzatból):

2.6. Képzésből kizáró okok, felfüggesztési okok
2.6.1. HKE fegyelmi és etikai vétség ítélete, pénzügyi rendezetlen helyzet a szervezettel szemben.
2.6.2. Más tenyésztőszervezetben folyamatban lévő jogi eljárás, eltiltás. Utóbbi az eltiltás időtartamáig, ha ez rögzítve van, ha határozatlan, akkor annak megszűnéséig.
2.6.3. HKE jogerős EJB elítélő határozata bármilyen egyéb tárgyban.
2.6.4. Tenyésztői etika megsértése. A tenyésztésvezető által meghozott elmarasztaló határozat, szakmai vétség esetén annak időtartamáig, ha ez rögzítve van, vagy határozatlan időre, annak feloldásáig.
2.6.5. 14 év alatti életkor.
2.6.6. A képzésben való részvételt érvényes felvételi vizsga, vagy előző tanulmányi év záró dokumentuma és az adott tanulmányévre vonatkozó tandíj legalább 60%-nak a befizetését igazoló banki igazolással lehet.
2.6.7. Érvénytelen igazolások, dokumentációk használata.
2.6.8. Szükséges előképzettség hiánya.


Információ: